Wonderful Washrooms at Walthamstow Wetlands

Walthamstow Wetlands is the capital’s newest and largest urban wetland nature reserve and increases public access to nature in an area of London deficient in open space. As part of the scheme Architects Witherford Watson Mann designed a visitor centre within a decommissioned Victorian pumping station.

When it came to the washrooms they wanted to continue with the use of raw steel featured elsewhere in the building and an online search brought them to a Relcross project featuring Hadrian steel toilet cubicles at the Oaks Restaurant, Nottingham. While available to match almost any RAL colour, Hadrian Steel cubicles can be supplied in a plain galvanneal finish for a natural, industrial look. At Walthamstow they have been combined with Staffordshire quarry tiles to the walls and floors for an overall effect that evokes the functional industrial design of the original engine house but with immense practicality for public washrooms at a popular new facility. Privacy is ensured by the use of continuous stop and hinge sight line fillers together with a minimal 150mm gap from the floor to the underside of the door and panels.

For further information call 01380 729600, visit www.hadrian-cubicles.co.uk or email sales(Replace this parenthesis with the @ sign)relcross.co.uk